DENNIS KOOT / 12 OKT 17

denniskoot_100x524

Our next guest for Zefir7 is Dennis Koot! 
Please note that his lecture will be in Dutch.

——————————
Dennis Koot
Extraverte introspectie
——————————
Doors open: 20:00
Start: 20:30
Free entry

Lyrisch ontwerper, tekenaar, grafisch kunstenaar, letterontwerper – termen die allemaal van toepassing zijn op deze top-creatief wiens werk in maar liefst drie, vorige maand geopende tentoonstellingen zichtbaar was of nog steeds is, waaronder de solo in de Affichegalerij, ‘I’ll Stay By Your Side Anyway’, met 60 werken van zijn hand. Hierbij verscheen een zelf ontworpen en uitgegeven catalogus.
Voor de jongste tentoonstelling van kunstenaar Philip Akkerman in Torch, ontwierp hij bijzondere lijsten die als dynamische figuren rond de werken op de muur zijn aangebracht – volgens de kunstenaar zelf is diens werk daarmee onderdeel van nieuwe werken geworden.

Koot studeerde af aan de kabk en kon direct bij Studio Dumbar aan de slag waar hij al snel werd ingezet op grote accounts zoals Ministerie van Landbouw en Randstad. Regelmatig werd het Haagse straatbeeld verrijkt door zijn affiches voor Pulchri Studio. Die waren volgens zijn eigen kleurscheidingen gedrukt in zuivere PMS’en waardoor zijn virtuoze ontwerpen in krachtige kleuren de aandacht opeisten. Prijswinnend werk.
Vervolgens was hij jaren ontwerper voor het design tijdschrift Items – eerst bij Studio Dumbar, vanaf 2006 zelfstandig. Opvallend waren de omslagontwerpen die op zich weer affiche kwaliteiten hadden.

Sinds een aantal jaar heeft hij zijn eigen ontwerppraktijk, werkt hij met Ton of Holland aan hun eigen behang serie, maakt hij vrij werk in de grafische werkplaats en geeft hij les aan de WdK academie in Rotterdam.
Jaarlijks organiseert hij affiche projecten met academiestudenten, compleet met een tentoonstelling in de Affichegalerij. Daarbij vallen de maatschappelijk relevante thema’s op.

FB Event: https://www.facebook.com/events/1514882298606710/