ROELOF MULDER / 11 OKT 12

Donderdag 11 oktober

—————————————
Roelof Mulder
multidisciplinair kunstenaar*
—————————————

Hij werkte voor grote merken en namen: Droog, MVRDV architects, Marcel Wanders, Stedelijk Museum Amsterdam, kunstenaars Yasumasa Yonehara, Marijke van Warmerdam en Marlene Dumas. Jaren was hij art director van de bladen Forum en Frame. Ontwikkelde campagnes voor modemerken Takeo Kikuchi en
Diesel.

Hij werkt in meerdere domeinen: grafisch ontwerp, letterontwerp, interieur- en tentoonstellingsontwerp. En sleepte aardig wat prijzen binnen. Zo won hij samen met bureau Ira Koers een award voor hun ontwerp voor de bibliotheek van de UVA.

Roelof Mulder studeerde in Arnhem af als beeldhouwer. Maar voor zijn afstuderen maakte hij ook een boekje. Wie naar zijn eindpresentatie kwam, kon het boekje kopen en kreeg daarbij een beeldhouwwerk cadeau. Mulder werd geen beeldhouwer, en – hoewel hij met een boekontwerp (Oceaancoalities) spoedig na zijn vervolgstudie aan de Jan van Eyck de eerste winnaar was van de Rotterdamse Designprijs – ook niet puur grafisch ontwerper.

Hoe dat zit, komt hij zelf vertellen in de aanstaande editie van Zefir7.
*) de cv’s die van Mulder circuleren omschrijven hem als: ‘a multidisciplinary artist’

Intermezzo: The Acoustic Staircase Ensemble
Tijdens de Zefir7 Nieuwe Lichting vorige maand presenteerde Mireille Hofwijk haar ontwerp Acoustic Staircase – toen nog compositieloos. Speciaal voor de LOOS avond Ephémère hebben jonge musici zich omgedoopt tot The Acoustic Staircase Ensemble en een muziekstuk voor Mireilles ontwerp geschreven. Deze avond wordt het ontwerp rond half tien bespeeld in de trappenhal van het DCR gebouw. Uiteraard lassen we een intermezzo in, zodat iedereen dit kan zien.

Zaal open 20.00 u
Aanvang voordracht 20.30 u

———————————

ROUTE NAAR ZEEBELT

Zie voor locatie www.zeebelt.nl
Openbaar Vervoer:
vanaf Den Haag H.S.:
Tram 11 richting Scheveningen. Uitstappen halte: Conradkade/Weimarstraat
vanaf Den Haag C.S.:
Tram 3 richting Loosduinen. Uitstappen op de Waldeck Pyrmontkade, halte
Elandstraat.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

BEKIJK DE UITNODIGING

^

 


^