TJEERD VEENHOVEN / 23 MEI 13

Donderdag 23 Mei 2013
Locatie: vanaf nu altijd in Stroom, Hogewal 1-9 Den Haag

———————————————————–
TjeerdVeenhoven
Productontwerper tevens sociaal ondernemer
———————————————————–

In zijn gigantische ex-garage in Groningen experimenteert Tjeerd Veenhoven erop los. Als ontwerper van producten is hij uitzonderlijk onbevangen. Met het grootste plezier bedenkt hij het zoveelste

wiel en stuit vanuit praktische uitgangspunten op prachtige ontdekkingen, zoals het feit dat je van oude fietsonderdelen met koolstofstrengen in een handomdraai een lichte fiets kunt bouwen, voor een krats. Of dat je met een zelfgebouwd apparaat om hout te buigen in no time die hele garage in een stoombad kunt veranderen.

Zijn experimenteerdrift en belangstelling voor vezels brachten hem ertoe palmbladeren uit India te laten overkomen. Die liggen er letterlijk voor het oprapen. Daarvan bleek je een buitengewoon goedkoop leerachtig materiaal te kunnen maken. Nu produceert een bedrijfje in Zuidwest India dat hij met hulp van een NGO heeft opgericht, slippers die hier worden aangekocht door hotels. De ontwikkeling heeft menig prijs in de wacht gesleept. En opeens zijn de bladeren waardevol: de restjes worden sleutelhangers en Veenhoven wordt specialist in biomaterialen.

Tjeerd is veel in India. Het verheugt ons daarom extra bdat hij tijd heeft gevonden Den Haag aan te doen. Mis deze avond niet!

Zie ook: http://www.tjeerdveenhoven.com

////

ROUTE NAAR STROOM

v/a Hollands Spoor Tram 1 en 17, halte Mauritskade
v/a Centraal: bus 22 of 24, halte Mauritskade

PLEASE link to our FaceBook page to stay connected:facebook.com/ZefirZeven

BEKIJK DE UITNODIGING

^

 


^