MIKON VAN GASTEL/ IMAGINARY FORCES / 05 JUN 03

Je ziet het vaker bij de succesrijken der aarde; dat blind varen op intuïtie. Bij Mikon van Gastel lijkt het ook zo te werken.

Op de HKU, onder aanvoering van Mart. Warmerdam al snel geconcludeerd dat er in hem geen boektypograaf school. Voor spatiëren ontbrak hem het gevoel. Wat volgde was een periode van vertwijfeling en een dwaling die hem na het zien van de U2-ZOO-tour naar Amerika bracht. Op de universiteit van Florida volgde de tweede fase aan de Cranbrook Academy. Cranbrook kent geen docenten. Wel ‘Artists in Residence’, kritische medestudenten en het Amerikaanse geloof in opbouwen-door-afbreken. Meer vertwijfeling volgde. Het bleek evenwel de goede basis voor volhouder Van Gastel die vandaag de Amerikaanse Droom representeert als partner van het bedrijf ImaginaryForces. Gevoel is immer zijn leidraad. Typografie als metafoor van de inhoud. En inderdaad, dan word je door dogma’s alleen maar gehinderd.
Mikon toonde in Zeebelt zogeheten teasers en sequences voor bekende Hollywoodproducties als SphereBicentennial ManMission ImpossibleSevenen Minority Report.
De zaal zat vol, het was warm, de dvd-speler haperde, candy en popcorn waren in grote hoeveelheden voorradig. En er was de ‘scoop’ waaruit bleek dat sterren ook maar mensen zijn. Mikon noemde liever geen namen, behalve die van Tom dan.
WWW

http://www.imaginaryforces.com
EMAIL

mikon@imaginaryforces.com
TIP

Mikon was te zien op het RTL 4 programma ‘Max and the City’. Hier kun je nog de aflevering zien – het stuk met Mikon begint rond 3.18 minuten. Je hebt de RealOne Player nodig om de video af te spelen.

BEKIJK DE UITNODIGING

^

 


^

tn_blazerstn_marveltn_minoritytn_missiontn_seventn_sphere