NIEUWJAARS- BORREL / 13 JAN 99

Bij deze een korte reactie op enkele minuten surfgenot.

Want langer dan dat duurde het niet. Vanuit het heerlijk donkere zaaltje staarden hongerige ogen naar het hangende HEMA-laken in de hoop iets spannends op het net(vlies) te zien te krijgen, iets wat slechts zelden voorkomt tijdens vele uren netneuzen op eigen locatie. Natuurlijk deed het 28.8 modempjehet geduld van al deze snelle jongens (en een paar meisjes) ernstig op de proef stellen. En de enigzins rommelige presentatie kon dat niet verbloemen.

Natuurlijk is het interessant om te kijken naar nieuwe webtechnieken, nieuwe reclamestrategiÎn van de grote companies en informatietoepassingen die de concurrentie aangaan met ‘harde’ media.

Maar ligt daar het keerpunt van de maatschappelijke omwenteling van het industriele naar het informatie tijdperk? Kunnen we al zien hoe dagelijkse gedragspatronen van mensen gaan veranderen als tv, reclame en informatie op willekeurige momenten op willekeurige plaatsen op te vragen zijn? Kortom; er is voldoende stof om in het hol van ZEFIR7 een netontluikende discussie te houden over digitaal gecommuniceer. Technologie heeft de snelheid van het licht, cultuur die van generaties; waar ligt het zwaartepunt van het ontwerp? Neemt niet weg dat een belangrijk doel van ZEFIR7 weer ruimschoots gehaald werd; ontspannen borrelen tot in de vroege uurtjes met vakgenoten onder elkaar.

Dimitri Nieuwenhuizen, Steef Bosma en Mark Roelofs (ZOAB)

EMAIL
Martin Grether
martin@energy-interactive.de

BEKIJK DE UITNODIGING

^

 


^

123