Jeroen Funke / 19 JAN 17

/ / / /
Z E F I R 7
/ / / /

MAANDELIJKS ONTWERPERSCAFE IN STROOM DEN HAAG
i.s.m. BNO KRING DEN HAAG

jeroenfunke_banner_3

Donderdag 19 Januari 20:00
Locatie: Stroom Den Haag, Hogewal 1-9, Den Haag

– – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Jeroen Funke
– – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Jeroen Funke (Emmen, 1976) studeerde aan de Constantijn Huygens academie in Kampen en is sinds 1997 lid van stripteken collectief Lamelos. Met Lamelos maakte hij meer dan 150 stripboeken (o.a. Kaasheld & Poephoofd) en zelf is hij de schepper van de striphelden Victor & Vishnu. Hij zit in de redactie van kindertijdschrift Boekie Boekie.

Naast het maken van strips en illustraties voor (kinder)boeken en tijdschriften werkt Jeroen ook graag op zijn naaimachine. De laatste tijd maakt hij ook ruimtelijke objecten en monsterpakken in opdracht voor oa Top Notch, Lowlands, Solar en Stripdagen Haarlem. Zijn objecten en wandkleden zijn geëxposeerd van Barcelona tot Boedapest en gaan binnenkort weer naar Zwitserland voor het begin van een reeks jubileum overzichtsexposities van Lamelos.

In 2011 won hij de Jan Hanlo media-Essayprijs voor een negen pagina strip met Victor & Vishnu. Hij zit ook bij de Cardboarders en in het voorjaar van 2017 exposeert hij met Thé Tjong Khing en Kees de Boer in de Centrale Bibliotheek van Den Haag. Jeroen eet graag drop als hij tekent.

FB Event: https://www.facebook.com/events/1766964313626980/

/// Open 20:00 ///
/// Start 20:30 ///

Zefir7, BNO Kring Groot Den Haag
In cooperation with Stroom Den Haag